Meriworks

EmailEncoder

Anledningen till att spam envisas med att dyka upp i inkorgen är mer uppenbart än de flesta tror - man skyltar ofta med sin e-postadress på hemsidan. Med EmailEncoder kan du publicera egna och andras e-postadresser på din webbsida med gott samvete.   

Skydda era e-postadresser

Har du någonsin funderat över var och varför alla spammare hittar just din e-postadress? Svaret är mer uppenbart än de flesta tror - man skyltar ofta med den på sin hemsida och i takt med att den tekniska utvecklingen går framåt är det troligt att förekomsten av spam kommer att öka snarare än att minska. Det finns mängder med programvaror som ”sniffar upp” e-postadresser som finns publicerade på webbsidor och lägger dem i en databas för att kunna använda dem till massutskick.

Publicera e-postadresser utan riskera spam

Med hjälp av EmailEncoder kan ni publicera era och andras e-postadresser med gott samvete. Programvaran fungerar med eller utan javascript och genom en enkel installation ser programmet till att kryptera e-postadresserna så att bara delar av adressen är synlig för besökaren. Du som användare av EmailEncoder väljer själv vilket typ av skydd du vill ha och hur omfattande detta ska vara. Baserat på det skydd som valts får besökaren som klickar på e-postlänken upp en specifik dialogruta där han eller hon måste bekräfta att det inte rör sig om ett automatiserat e-postutskick genom att exempelvis ange summan av två enkla tal. Detta tolkar programvaran som att det är en fysisk person som försöker skicka ett mail och inte ett automatiserat utskick. När besökaren har tagit sig förbi skyddsfunktionen blir e-postadressen synlig i sin helhet. Vill man vara ännu säkrare på att undivka spam finns det dessutom möjlighet att knyta e-postadressen till ett formulär. På detta sätt exponeras aldrig e-postadressen även då besökaren tagit sig förbi skyddsfunktionen.

När EmailEncoder är installerat behöver verken redaktören, administratören eller någon utvecklare göra något - programvaran sköter sig själv.